İSTANBUL / ÇATALCA - Karacaköy Ortaokulu

Tarihçe

Beldemizde Cumhuriyetin ilanına kadar; ikisi Rumlara ait olmak üzere üç okul bulunmakta idi. Rum okullarından 1902 yılında inşa edilmiş olan kız okulu halen belediye binası olarak kullanılmaktadır. Diğeri ise sonradan yıkılmış olan Rum Erkek Okulu idi. Türklere ait olan medrese şeklinde eğitim veren küçük bir bina iken, Cumhuriyet’in ilanına müteakip yapılan mübadele sonrasında Rumların gidişiyle Rum Kız Okulu’nda eğitime devam edildi. Artan nüfus nedeni ile okulun ihtiyacı karşılamaması üzerine 1946 yılında lojmanlı iki derslikli bir okul daha yapıldı. 18 Kasım 1965’ te Rum Kız Okulu binası yanınca 9 derslikli yeni bir okul binası yapılarak eğitim ve öğretime devam edildi. Bu okul 1969 yılında Çatalca Lisesi’ne bağlı olarak orta okul olarak da kullanıma başlandı. 1992 yılında 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildiğinden ve bu bina ihtiyacı karşılayamadığından 1998 yılında 8 dönümlük bir arazi üzerine yapılan 18 derslikli yeni binasına taşındı.

Çevre köyler olan Karamandere ve Belgrat’tan taşımalı olarak getirilen ( 4-5-6-7 ve 8. sınıf ) 64 öğrenci ile birlikte 405 toplam öğrenci sayısı ile eğitim-öğretim faaliyeti beldemizde sürdürülmektedir. Yapılan yeni binanın yanına 2002 yılında köy halkına verilen orman envalinden yapılan bağışlar yoluyla 3 katlı, 6 daireli lojman yapılmıştır. Okulumuz bünyesinde 2002-2003 eğitim-öğretim yılından itibaren anasınıfı açılmış olup halen faaliyetini sürdürmektedir.  Yeni İlköğretim Okulu binamızın yanına 2007 yılında Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından 800 kişilik spor salonu inşa edilmiştir.

Yayın: 19.12.2012 - Güncelleme: 18.10.2017 19:39 - Görüntülenme: 1048

Etiketler :